mergi sus
220.ro>Artisti>Marcel Iures>Evenimente>
 

Evenimente Marcel Iures


Nume grele ale teatrului national anuntate in Festivalul `Zile si Nopti de Teatru European la Braila`

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 06:00 | Braila Nume grele ale teatrului national anuntate in Festivalul `Zile si Nopti de Teatru European la Braila`

Piese interesante, incitante, montari clasice si nonconformiste, actori cunoscuti si indragiti de braileni de la editiile precedente ale festivalului, spectacole premiate la festivaluri nationale si internationale, spectacole de strada, recitaluri, spectacole lectura, vernisaje, ateliere de maiestrie si improvizatie, toate acestea vor fi la Braila in perioada 24 septembrie - 2 octombrie, cand va avea loc cea de-a sasea editie a Festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila".

Participa teatre si reprezentanti ai scolilor de teatru din Romania, Bulgaria, Turcia si Grecia. Intre actorii care vor putea fi admirati in aceasta toamna la Braila sunt: Marcel Iures, George Mihaita, Mariana Mihut, Marian Ralea, Horatiu Malaele pentru a aminti numai cateva nume din teatre importante: Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis.


Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 24 septembrie, in Sala Mare a teatrului, dupa care actorii brailenii vor juca spectacolul "Scandal in culise", regizat de Radu Nichifor. In continuare prezentam o selectie a spectacolelor propuse de organizatori, unele dintre cele mai comentate si apreciate. Duminica, se va juca "Dineu cu prosti", regia Ion Caramitru, unde unul dintre rolurile principale este jucat de Horatiu Malaele. Piesa "Casa Bernardei Alba" regizata de Sorin Militaru, este programata pentru luni, iar marti ar fi interesant de vazut "Play Shakespeare" de la Teatrul Tandarica, un spectacol nonverbal, cu gaguri ce amintesc de filmul mut. Miercuri nu ar trebui ratat spectacolul de la Targu Mures, "Un cuplu de romani saraci vorbitori de polona", regizat de Cristian Theodor Popescu, dar nici "Sfarsit de partida" al lui Al. Tocilescu de la Teatrul Metropolis.

Joi, 29 septembrie, se va juca piesa "Eu te iubesc, eu te omor", de la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, in care joaca Cezar Antal. Vineri se va juca "O scrisoare pierduta" de la Nationalul bucurestean, si "Furtuna" montata de Victor Ioan Frunza. Festivalul se va incheia cu "O noapte furtunoasa" de la Teatrul din Tulcea si "Natura moarta cu nepot obez", regia Eugen Fat, de la Teatrul Odeon Bucuresti.


Editia, care va prezenta 40 de spectacole si evenimente cultural-artistice, este dedicata dramaturgului brailean Mihail Sebastian. Manifestarea este organizata de Primaria Braila si Teatrul "Maria Filotti".

Video Marcel Iures

Marcel Iures
Marcel Iures marcel.iures | 01:38
La multi ani Marcel Iures!
La multi ani Marcel Iures! marcel.iures | 08:15
Marcel Iures
Marcel Iures marcel.iures | 10:01
Marcel Iures
Marcel Iures marcel.iures | 10:01
mai multe
www.220.ro
Funny Comedie, umor romanesc Faze tari Sport Cinema, movie trailers Documentare, Science & Tech vezi toate »
De acord *}
220.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate.     SetariAccepta